Leijahiihtokurssi on talvisin tarjolla oleva kurssi jossa sinulle tarjotaan tiedot ja taidot millä voit jatkaa lajia eteenpäin itsenäisesti. Tämä harrastus vaatii tuulta, joten ilmoittauduttuasi otamme sinuun yhteyttä ja sovimme ajankohdan kurssille tuulen ollessa suotuisa! =)

LEIJALAUTAILU?

Leijalautailu (engl. kiteboarding) on yleisnimitys 1990-luvulla kehittyneelle harrastukselle, jossa riittävän isoa vetoleijaa käytetään liikuttamaan harrastajaa vedessä pienen laudan päällä.Leijalautailu jakautuu useisiin alalajeihin, sillä leijan kehittämää vetoa voidaan käyttää liikkumiseen vedessä, lumella tai maalla. Suomessa voit harrastaa lajia ympäri vuoden. Talvella käytetään suksia, lumilautaa sekä luistimia ja kesällä välineenä toimii vesilauta. Laji on todella monipuolinen, näin se sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai fyysiseen kuntoon katsomatta.

Leija toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi lentokoneen siipi, aiheuttaa nostetta, näin myös kevyellä tuulella harrastaminen on mahdollista. Leijalla pystyy ajamaan myötä-, sivu-, sekä yllättävän jyrkästi jopa vastatuuleen, näin laji tarjoaa loistavan mahdollisuuden harrastaa retkeilyä vaikkapa tunturissa leijan avulla.

Extreme- henkisille ihmisille löytyy lajista varmasti haastetta. Pääset tuntemaan, miltä tuntuu hypätä hallitusti leijan nostamana huimiin korkeuksiin sekä tekemään erinäisiä temppuja, joihin pääset sitten kokemuksen karttuessa itse tutustumaan.

MISSÄ TALVIKITEILYÄ VOI HARRASTAA

Harrastaa voi lähes missä vain avaralla paikalla. Yleisimmät harrastuspaikat sijaitset talvella järven tai meren jäällä, pellolla tai vaikka tunturissa. Kunhan vain tuuli pääsee puhaltamaan, muuta et tarvitse. Kuopiossa Kallavesi tarjoaa loistavat mahdollisuudet harrastamiseen ja eri tuulensuunnille löytyy useita spotteja. Suosituin paikka on keskustan tuntumassa oleva Itkonniemen jäätie, jossa myös aloittelijan on helppo ottaa tuntumaa lajiin. Tahkolla Syvärin jäällä sopivat tuulen suunnat ovat rajallisemmat, mutta sopivana päivänä kurssit onnistuvat myös täällä.

MILLAISIA VÄLINEITÄ KITEILYYN TARVITAAN?

Kiteilyyn tarvitset leijan, puomin naruineen, kiteilyyn tarkoitetun trapetsin sekä laskuvälineen (sukset tai lumilauta).

Leijatyyppejä on kahdenlaisia; patjaleijoja sekä pumpattavia leijoja. Patjaleijat soveltuvat erityisesti talviharrastukseen, kun taas pumpattavat leijat soveltuvat parhaiten ympärivuotiseen harrastukseen. Kummaltakin leijalta löytyy omat käyttäjäkuntansa. Leijakoululla käytetään kursseilla pumpattavialeijoja. Kypärä on kiteilijän tärkein suojavaruste, niin kesällä kuin talvella. Talvella suositellaan myös käytettävän kyynär-, ja polvisuojia sekä selkäpanssaria.

LEIJAHIIHTOKURSSI 190e (sis.alv10%)

Leijaharrastus kannattaa aloittaa ohjatulla kurssilla. Kurssilla vältyt kantapään kautta oppimiselta sekä turhilta riskeiltä ja pääset alkuun turvallisesti ja helposti. Alkeiskurssilla saat tietoa välineistä sekä turvallisista harrastusolosuhteista. Alkuun käymme läpi teorian ja tutustumme välineisiin käytännössä, jonka jälkeen siirryymme jäälle harjoittelemaan. Alkeiskurssin kesto on 2-3 h. Jatkotunneilla opetellaan varsinaista ajamista ja tavoitteena on päästä tasolle, josta voit jatkaa harjoittelua itsenäisesti. Toki jatkotunneilla voidaan myös keskittyä hiomaan taitoja harrastajan toiveiden mukaan treenaten esimerkiksi käännöksiä ja ylätuuleen ajamista.

Kouluttajana toimii Pavel Kasinski, joka innostui lajista yli 10 vuotta sitten ja edelleenkin kiteilee leveä hymy kasvoilla aina kelien salliessa. =) Vuosien saatossa tietoa ja kokemusta on kertynyt monenlaisista kursseista, välineistä ja harrastuspaikoista. 

Kurssille tarvitset mukaan ainoastaan oman lumilaudan/sukset sekä kypärän ja normaalit kelin mukaiset ulkoiluvarusteet. Muuten kurssitus tapahtuu kouluttajan välineillä. Kurssille osallistuvan tulee huomioida, että osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla, joten tapaturmavakuutuksen on hyvä olla kunnossa kaiken varalta. Osa vakuutusyhtiöistä vaatii erillisen urheilulaajennuksen.

Tuuliennusteiden seuraaminen on olennainen osa lajia: tämä harrastus vaatii tuulta, joten ilmoittauduttuasi mukaan sovimme ajankohdan kurssille tuulen ollessa suotuisa!

JATKOTUNTI 40e (sis.alv10%)

KUVAUS

Snowkite Jatkotuntien tarkoitus on saada sinut valmisteltua kohti itsenäistä harrastamista. Tavoitteena on saada sinut leijan avulla liikkeelle lumilaudalla tai laskettelusuksilla. 

Kurssin sisältö.
– Leijan lähetys ja laskeminen itsenäisesti.
– Leijan lennätyksen kehittäminen ja tehon aikaansaaminen
– Lumilaudalla tai laskettelusuksilla ylös nouseminen ja vauhdin aikaansaaminen.
– Liikkeellelähdön jälkeen vauhdin ylläpitäminen.
– Väistämissäännöt.
– Ylätuuleen ajamisen (luovimisen) perusteet.

Kurssille kuuluvat välineet leijakoulun puolesta:
– Leijat
– Trapetsi (valjaat)

KURSSIN VARAAMINEN

Laitettuasi varauksen sivuston kautta, otamme sinuun yhteyttä ja sovimme halutusta tuntimäärästä sekä mahdollisista kurssipäivistä. Mikäli kurssitus ei olosuhteiden vuoksi onnistu, siirrämme kurssia eteenpäin haluttuun ajankohtaan. Maksu tapahtuu käteisellä / tilisiirrolla ennen kurssin suoritusta. 

Kurssille mukaan?
Tarvitset mukaan olosuhteisiin sopivat ulkoiluvaatteet, laskettelusukset tai lumilaudan sekä kypärän. Myös evästä on hyvä ottaa mukaan. Huolehdithan, että vakuutuksesi kattaa kyseisen harrastuksen, suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan vakuutusyhtiöönne ja selvittämään asian ennen kurssille tuloa. SurfSavon puolesta ei ole vakuutusta.

Minimi-ikä kurssille osallistumiseen?
Kurssilaisen tulee olla vähintään 12- vuotias, myös alle 18- vuotiaille edellytämme vanhempien suostumusta kurssille osallistumiseen.

Kurssin koko:
Opetamme maksimissaan kahta oppilasta kerrallaan.VARAA KURSSI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *