SUP-lautailu
Stand Up Paddling eli SUP-lautailu on yksi nopeimmin kasvavista vesiurheilun muodoista. Seisaaltaan tai polviltaan melottava, tukeva ja kantava lauta kuljettaa aloittelijankin helposti ja laji vie helposti mennessään. Alun perin surffareiden tarpeesta päästä syvemmille vesille alkanut laji on helppo aloittaa lähes missä vain. Oikeanlainen ja laadukas lauta auttaa tasapainon säilyttämisessä. 

Miten valita sopiva SUP-lauta
SUP-lautoja löytyy useita eri malleja. SUP-laudan leveys vaikuttaa mm. laudan vakauteen, käsittelyyn ja nopeuteen. Aloittelijoille ja rauhallista menoa arvostaville harrastajille suositellaan melko leveää ja muodoiltaan päistä pyöreähköä lautaa, jonka leveys on senteissä esimerkiksi luokkaa 79-85cm. Nopeampaa menoa kaipaaville tai pitkää matkaa meloville suositellaan alle 80cm leveitä ja terävämpikärkisiä lautoja, jotka liukuvat nopeammin ja rikkovat paremmin aaltoa. 
Pituus korreloi vauhdin kanssa, rennompaan käyttöön tulevat laudat ovat hieman lyhyempiä, pituudeltaan n. 10-12 jalkaa (300-360cm) kun taas kisa- ja pitkänmatkan käytössä olevat laudat ovat melko pitkiä, (n. 12.6-15 jalkaa (380-450cm).